Fra designingeniør til graduate i Koncern IT

Et graduateportræt gav Gunnar mod til et karriereskifte

Hvad har jeg af muligheder for at skifte retning eller tage nye karriereskridt, når jeg allerede har lagt de første sten med mit valg af uddannelse? 

 

Det spørgsmål var Gunnar Agerskov Madsen nødt til at stille sig selv, da han som uddannet designingeniør stod ved en skillevej. Med speciale i bæredygtigt design og et iværksættereventyr i rygsækken, troede han ikke, at det var realistisk for ham at søge ind i IT-branchen. 

 

”Efter studiet var jeg meget tæt på at tage et ingeniørjob, som min erfaring lagde op til, at jeg kunne træde direkte ind i. Men der var noget ved it-branchen, som trak i mig. Da jeg under min uddannelse havde et programmeringsfag, var der noget der fangede mig. Med min baggrund tænkte jeg bare ikke på det, som en realistisk vej.” 

 

Efter i nogle år at have beskæftiget sig med bæredygtighed inden for byggeriet, mærkede Gunnar dog interessen for IT presse på, og han begyndte at undersøge mulighederne for en profil som sin egen. Nogle stillingsopslag og et graduateportræt blev dét, der pludselig vækkede hans håb. 

 

“Jeg læste en masse graduatestillinger og faldt over det her portræt af en graduate fra Koncern IT, som heller ikke havde den traditionelle vej ind i IT. Så begyndte jeg at ringe rundt, for at få en fornemmelse af, hvor godt min baggrund kunne passe ind. Det gik op for mig, at det her måske var muligheden for at give min drøm et forsøg.” 

 

Gunnar gik i gang med at støve sine programmeringsfærdigheder af, og før han fik set sig om, landende han en teknisk graduate stilling hos Koncern IT.“Mit fokus på at læse op på min programmering gjorde mig i stand til, at vise hvor meget jeg egentlig kunne – som var begrænset, men alligevel nok til at vise potentialet tror jeg, at jeg vil sige. Desuden opdagede jeg hurtigt, at jeg kom med en helt masse kompetencer og erfaringer, som relaterede sig til at få kontekst og brugere til at mødes med det tekniske, som var brugbare i en ny sammenhæng.” 

 

“Jeg kommer fra en anden verden, og ved ikke præcis hvad jeg gerne vil ende op med. Jeg har brug for at prøve nogle ting af på den her nye vej, og det er dét som et graduateprogram giver mig muligheden for.”

 

Dyk ned i vores graduateprogrammer ved at følge linket nedenfor.