Graduateprogrammer
Vi udbyder to graduate programmer - et program for generalister og et program for tekniske profiler. Fælles for begge programmer er, at der bliver lagt stor vægt på at understøtte din faglige udvikling både i dybden og i bredden. Du får løbende sparring fra start til slut i forløbet, både med din personaleleder, en buddy fra graduate årgangen over dig og en sparringspartner fra KIT, som du alle kan vende forventninger til opgaver og generel trivsel med. Gennem programmet kommer du til at løse opgaver i forskellige dele af organisationen, så du skal være klar på at sætte dig ind i områder, du måske ikke har stiftet bekendtskab med før.
Programmet løber over 18 måneder, med seks måneder pr. rul - altså vil du stifte bekendtskab med tre forskellige afdelinger og fagområder under forløbet. Det første rul vil blive tildelt, hvor vi ser et fagligt match, mens du på andet og tredje rul har mulighed for at melde dig på projekter alt efter hvor du har størst interesse. Du er fastansat i Koncern IT fra starten, og efter dit graduateforløb vil du få tilbudt en stilling i et serviceområde, der matcher dine kompetencer og interesser. Nedenfor kan du læse mere om forskellene mellem at være ansat som teknisk- eller generalist graduate.
Ansøgninger for 2024 er afsluttet
Vi søger et nyt hold graduates igen fra marts 2025 med opstart 1. september 2025.
Generalist profil
Som generalist i Koncern IT er du ikke nødvendigvis IT-ekspert på forhånd, men vi søger dig, der er ambitiøs, tager ansvar samt har interesse for at arbejde med digitalisering og kan se mulighederne i samspillet mellem IT og forretning. Som generalist kan du se dig selv som brobygger mellem tekniske forståelser og reel udførsel af projekter. Som generalist kan du måske se dig selv i en stilling som projektleder, agil coach, forretningskonsulent eller lignende.
Hvis du også har interesse for udvikling og mere tekniske opgaver, er du fri til at vælge cases på lige fod med de tekniske graduates. Du vil dog blive tilknyttet en typisk generalist case i dit første rul.
Adgangskrav
En kandidatgrad og maksimalt et par års erhvervserfaring efter endt uddannelse. Din uddannelsesbaggrund skal ikke nødvendigvis være IT-faglig, men vi lægger vægt på, at du på den ene eller anden måde har haft berøring med digitalisering eller IT under enten uddannelse eller gennem et (studie)job.
Eksempler på tidligere ansøgeres uddannelser er; Digital innovation og management (ITU), Statskundskab (KU), IT ledelse (AAU).
Teknisk profil
Vores tekniske graduateprogram er for dig med en matematisk eller teknisk uddannelse eller interesse, der ønsker en udfordrende og meningsfuld kickstart på karrieren. Som teknisk graduate får du mulighed for at sætte dit præg på de nye og komplekse IT-løsninger, som hver dag hjælper kommunens mange tusinde medarbejdere med at servicere borgere og erhvervsliv i København. Som teknisk graduate kan du måske se dig selv i en stilling som cloud engineer, RPA-udvikler, IT-supporter eller lign.
Hvis du også har interesse for eksempelvis brobygningsopgaver og procesplanlægning, er du fri til at vælge cases på lige fod med generalist graduates. Du vil dog blive tilknyttet en typisk teknisk case i dit første rul.
Adgangskrav
En kortere eller længerevarende uddannelsesbaggrund med et matematisk eller teknisk afsæt. Maksimalt et par års erhvervserfaring efter endt uddannelse.
Eksempler på tidligere ansøgeres uddannelser er; Sundhedsteknologi (DTU), Psykologi (KU), Software Design (ITU).
Graduate FAQ
Vis alle
Hvordan ser et typisk forløb ud?
Vores graduate-programmer varer 18 måneder, hvor man kommer rundt i organisationen for at prøve kræfter med forskellige typer af opgaver. Forinden opstarten den 1. september, vil den tidligere graduate-årgang have indsamlet og fordelt opgaver til de nye graduates. Dette gøres på baggrund af de nye graduates studieretning, faglige interesse og personlige match. Derefter vil graduates selv indsamle opgaver resten af forløbet, og de vil uddeles i fællesskab.
For både tekniske og generalist graduates varer et opgaverul seks måneder, hvilket svarer til, at man kommer gennem tre rul fordelt på de 18 måneder.
Du vil løbende have sparrings- og trivselssamtaler med din personaleleder, en buddy fra graduate-årgangen over dig og en sparringspartner fra KIT.
Hvordan forløber ansættelsesprocessen?
Ansættelsesprocesserne for vores tekniske og generalist graduate programmer er opbygget efter nogenlunde samme proces.
Som ansøger vil du blive indkaldt til en første samtale af 20 minutters varighed. Hvis du går videre til andensamtale, skal du tage en logiktest efterfulgt af en refleksionssamtale, der vil blive faciliteret af en af vores certificerede ansatte.
Herefter vil du som teknisk graduate forberede en programmerings- eller it-arkitekturcase hjemmefra, som præsenteres til andensamtalen.
Som generalist graduate vil du inden anden samtale få afsat en time til at forberede og præsentere en case til selve samtalen. Andensamtalerne varer ca. 45 min.
Til samtalerne vil der være repræsentanter fra kontorchefgruppen, en ansættelsesansvarlig og en nuværende graduate til stede.
Ansættelsesproces for tekniske:
- Første samtale
- Logiktest
- Refleksionssamtale
- Programmerings- eller it-arkitekturcase hjemmefra
- Anden samtale
Ansættelsesproces for generalister:
- Første samtale
- Logiktest
- Refleksionssamtale
- Anden samtale inkl. case
Når jobannoncen er oppe, indkaldes der til samtaler løbende. Vi bestræber os på at færdiggøre individuelle ansættelsesforløb i løbet af 2-3 uger.
Hvad forventes af en ansøger?
Vi lægger vægt på flere faktorer ved en ansøger, herunder både dine personlige egenskaber, faglige interesse og kompetencer. Vi ser på dine akademiske resultater og erhvervserfaring, men disse er ikke altafgørende faktorer. Vi er interesserede i medarbejdere, der er motiverede for de opgaver, vi har, og som ønsker at gøre en positiv forskel for både organisationen og vores samarbejdspartnere.
Vi anbefaler, at du afsætter god tid til at tilrettelægge dit CV og en kort motiveret tekst. Vi stiller ikke krav til længde på din skriftlige ansøgning, men forventer derimod at se, at du har gjort dig umage med dit CV’s format og taget stilling til, hvor du kan se dig selv henne i Koncern IT.
Hvad er lønnen?
Som graduate vil du blive ansat i henhold til gældende overenskomst. Det løntrin du indplaceres på, afhænger af din uddannelseslængde, og du vil herefter stige efter anciennitet. Hvis du har haft et relevant job efter endt studie, har du mulighed for at forhandle om et løntillæg gennem en HR-repræsentant.
Som medarbejder på en kommunal arbejdsplads kan du forvente fordelagtige vilkår ift. pension, barsel, afspadsering ved overarbejde mm.
Hvad er min arbejdstid og er der mulighed for at arbejde hjemmefra?
Som graduate i Koncern IT ansættes du på 37 timer. Derfor forventer vi ikke, at du overstiger denne tidsgrænse. Der kan være perioder, hvor man arbejder over 37 timer, men i Koncern IT har vi en afspadseringsordning. Dette betyder, at hvis du arbejder over 37 timer i en periode, skal du afspadsere løbende. Dertil er der 30 min frokostpause, som er inkluderet i de 37 timers arbejdstid.
Vi arbejder med fleksible mødetider, hvilket betyder, at du har frihed til selv at tilrettelægge din arbejdsdag. Så længe du prioriterer at være på arbejde i almindelig arbejdstid, kan du flekse dine timer herudover.
Du kan som udgangspunkt arbejde hjemme to dage om ugen. Hvis der er behov for mere, kan dette aftales med nærmeste personaleleder.
Hvor mange graduates ansættes der?
Vi ansætter omkring otte til ti graduates. Disse er fordelt nogenlunde ligeligt mellem det tekniske og generalist-programmet.
Hvordan er det sociale fællesskab som graduate?
Som nyansat graduate i Koncern IT vil du starte sammen med en gruppe på i alt otte-ti graduates. Vi lægger i begyndelsen fokus på at I får opbygget sociale relationer i gruppen, og ser, at mange graduates fortsat har kontakt med hinanden både under og efter forløbet - om det er til frokost i kantinen eller til sociale arrangementer efter arbejde. Efter forløbet kan man frit vælge at deltage i alumnenetværket for tidligere og nuværende graduates.
Derudover vil graduate-årgangen over jer være ansvarlige for jer i en buddy-ordning, hvor I vil kunne snakke løst og fast om jeres trivsel og kompetenceudvikling.
Hvilke fordele og personalegoder kan man forvente?
I Koncern IT tilbyder vi en billig frokostordning, gratis frugt og kaffe/te, mulighed for hjemmearbejde og flekstid, adgang til motionsrum og gode pensions- og barselsordninger.
Derudover har vi flere personaleklubber, herunder løbeklub og kunstklub. Ligeledes er der gennem Københavns Kommune tilbud såsom ferieboliger og massageordning.
Er jeg sikret et job efterfølgende?
Det korte svar er - ja! Modsat mange andre graduate-stillinger er du sikret et job efterfølgende hos os.
Efter endt forløb vil du have mulighed for at træde ind i en række forskellige stillinger. Dette afhænger både af dine egne interesser men også organisationens behov.
Vi har tidligere graduates, der er blevet Product Owners, Scrum Masters, forretningskonsulenter eller proceskonsulenter. Andre har gjort karriere inden for mere tekniske områder såsom Application Managers eller har specialiseret sig indenfor et eller flere forskellige programmeringssprog.
Læs et udvalg af medarbejderportrætter
Mulighederne i Koncern IT er mange, og som graduate får du en unik mulighed for at prøve forskellige interesseområder af, inden du finder den rette plads. Din sparringspartner og kontorchef er også til for at hjælpe dig med at finde en passende stilling efter endt forløb.
Har du flere spørgsmål?
Kontakt os gerne på lq5n@kk.dk, hvis du er interesseret i at høre mere eller har konkrete spørgsmål til programmerne.
Vi er også til at finde på diverse IT-messer, herunder ITU Graduate Night og Karrieredagene i DGI-Byen. Her vil vi være til rådighed for at besvare dine spørgsmål omkring vores graudate programmer og Koncern IT som arbejdsplads. Vi annoncerer typisk om, hvilke messer vi deltager i og hvornår, via vores LinkedIn.