Du er her

"Som nyuddannet er der tillid til dine evner - og du får masser af ansvar!"

I KIT værdsætter vi vores unge talenter, og giver de bedste muligheder for din udvikling

Søren Walther Bjerregård arbejder dagligt som Digital Konsulent i kontoret for Robotics, Selvbetjening og Gunddata i Koncern IT. Søren er 27 år og dimitterede i 2016 med en kandidatgrad i International Business & Politics fra CBS. Han har de sidste 6 måneder været ansat i Koncern IT (KIT). Vi tog en snak med Søren om, hvordan KIT er som arbejdsplads når man kommer som nyuddannet

Koncern IT satser på de nyeste teknologier

Hvorfor skal man interessere sig for KIT som arbejdsplads?

Der er næppe mange der er klar over, at KIT har mere end 300 ansatte og er førende på en række teknologiske områder. Blandt andet på området for Robotics (RPA), hvor det går utrolig stærkt lige i øjeblikket. Derudover har vi også gang i meget inden for Mobility, altså at udvikle nye adgange til de store faglige systemer fra mobile devices, machine learning, Internet of Things og Big Data.Folk bliver overraskede når de finder ud af, hvor mange ting der foregår i Koncern IT, og derfor skal de som minimum kigge forbi for at høre mere om os. Og det er uanset om din styrke ligger inden for økonomi eller procesoptimering, om du er statskundskaber eller jurist fra KU, softwarespecialist fra DTU, om du er ITU’er og har fokus på UX eller design – vi har brug for alle kompetencer” opfordrer Søren og uddyber, at Koncern IT’s ansatte har en meget bred portefølje af uddannelser, som alle er essentielle i arbejdet med IT. 

En af de mest komplekse IT organisationer

Hvorfor er Koncern IT et godt sted at søge hen som nyuddannet?

"Først og fremmest skal du overveje Koncern IT, fordi man ikke starter i den klassiske juniorposition. Min oplevelse herinde er, at hvis du vil - jamen så kan du hurtigt komme til at arbejde med og drive nogle rigtig fede projekter. Samtidig så får man et dybdegående kendskab til IT i en meget kompleks organisation. Her tænker jeg på, at vi leverer IT ydelser til kommunens ca. 45.000 ansatte, men også kommunens knap 600.000 borgere. Det gør, at vi arbejder med en kompleksitet, som kan sidestilles med de helt tunge IT organisationer. Med dette følger en kompetencerigdom, som er svær at beskrive, og som gør Koncern IT til et særdeles udviklende sted. Det lærer man naturligvis utrolig meget af, og derudover giver det også muligheder på sigt” forklarer Søren.

Længere ud énd til navlen

Hvordan var din første tid i organisationen?

Min første tid i organisationen bar meget præg af, at man bliver kastet ud i det. Der er en enorm stor tillid til, at du evner at være selvkørende, og du indgår derfor hurtigt som en etableret del af medarbejderkredsen. Det er ikke længe man har stemplet som ’ham den nye’ – det betyder til dels, at du ikke kan gemme dig bag det, men også at du ikke bliver begrænset af det. Så det var en stejl læringskurve, og det er fortsat en stejl læringskurve".

Det positive er, at du kommer ind og kan være med til at rykke på tingene herinde. Du kan simpelthen få noget jord under neglene ret hurtigt

En fordel at starte sin karriere i Koncern IT

Søren pointerer, at det i sagens natur ikke er let at være ny i en organisation, der er så kompleks, men at det ikke gør noget når man arbejder sammen med gode kolleger.
"I Koncern IT har vi nogle ekstremt dygtige specialister. Det smukke ved at være her er jo, at stillingerne spænder vidt og bredt, og derfor finder man både specialister inden for alskens typer af IT, forretning og processer. Det er med til at gøre det til et enormt stort og kompliceret maskineri, som selvfølgelig kan være både positivt og negativt. Men for én som mig, der synes at kompleksitet og forretning og mangeartede processer er spændende at integrere, så er det jo drømmen” forklarer Søren og uddyber:
Det er super intenst herinde. Mange tænker måske, at kommunen er støvet, men vi arbejder faktisk enormt agilt. Nogle gange med meget korte perioder f.eks. 14. dages sprint, hvilket i min bog er ret tjept. Også i forhold til private virksomheder. På denne måde så er der et rasende tempo herinde, og der er gang i rigtig mange ting. Det er de færreste, der siger stop til dig eller ’nu skal du lige slow down’. Tvært imod. Hvis du vil, så kan du sparke bolden langt ud, og du kan få lov til at løbe efter den. Der sker virkelig meget herinde. Og så har vi en ret sjov fredagsbar” afslutter han.