Du er her

Fra teori til praksis

  • Foto: Stige Harpsøe
Interview med Julie Pflug von der Osten der er studentermedhjælper i KIT og studerende på IT Universitetet i København.

Julie Pflug von der Osten har siden april været ansat som studentermedhjælper i kontoret for IT Arkitektur i Koncern IT. Til daglig læser hun Digital Innovation & Management på IT Universitetet i København. Vi har taget en snak med Julie om, hvordan livet som studentermedhjælper er i KIT.

Hvorfor startede du som studentermedhjælper i KIT?
Jamen det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg faldt over et opslag, hvor de søgte en studentermedhjælper til IT Arkitektur. Jeg tænkte ikke ’jeg må bare arbejde i Københavns Kommune’, men jeg ville gerne se, hvilke udfordringer der var i det offentlige versus dem, jeg tidligere har oplevet i det private. Derudover lød stillingsopslaget super spændende og præsenterede noget andet, end jeg før havde beskæftiget mig med, og det, tænkte jeg, kunne være sjovt. Og til april har jeg været studentermedhjælper i IT Arkitektur-teamet i et år.
I starten var jeg lidt skræmt over, at det hed IT Arkitektur, for jeg syntes, det lød meget teknisk. Men nu har jeg erfaret, at arbejdet også handler om at analysere forretningsgangene her i kommunen og finde ud af, hvordan man kan understøtte dem ved hjælp af IT, og til det arbejde behøver man ikke nødvendigvis at være ekspert inden for en eller anden gammel mainframe. Forståelse for IT og kendskabet til begreberne er selvfølgelig nødvendig, men det kræver ikke, at du er specialist på et område. Det blev jeg egentlig nok lidt overrasket over.

Hvad er din rolle som studentermedhjælper?
Vi har mange forskelligartede opgaver i teamet. Det er lidt specielt med vores team, for vi har både konsulentopgaver for forvaltningerne i forhold til IT Arkitektur og mere generiske opgaver, som fx handler om at lave målsætninger for IT Arkitekturen i hele Københavns Kommune. Jeg har primært siddet med på konsulentopgaverne. Lige nu er jeg med på et projekt, hvor jeg blandt andet laver testmateriale, requestmodeller og procestegninger. Det er super spændende, og noget jeg aldrig har lavet før. 
Jeg har ret stor valgfrihed i forhold til, hvilke projekter jeg gerne vil tilknyttes. Så længe jeg kan argumentere for, at det giver værdi for kommunen, og at min chef kan se mening med det, så er mulighederne der
"

 

Det er sådan herinde, at hvis man jagter det lidt, så kan man få lov til at lave helt vildt mange spændende ting

 

Hvad ser du som fordelene ved at have et studiejob?
Man får lov til at prøve en masse forskellige teorier af i praksis. Jeg tog et fag på studiet, som grundlæggende handler om IT Service Management, og den viden, jeg fik på det kursus, har jeg haft mulighed for at prøve af i forbindelse med implementeringen af et nyt system herinde. Jeg synes faktisk, at jeg løbende har fået overdraget ret meget ansvar. Det kan selvfølgelig være lidt skræmmende, men jeg synes, det har været helt vildt fedt, for der har hele tiden været mulighed for at få hjælp og sparring undervejs, hvis der har været brug for det. Hvis jeg ikke havde været studentermedhjælper herinde, så havde jeg jo ikke fået den erfaring med mig”.

Hvordan er det at arbejde i kommunen?
Organisationen er så stor, at man til dels selv kan være med til at forme sin stilling og sine arbejdsopgaver. Det projekt, jeg sidder på, er ikke engang i mit eget kontor, hvilket er fedt for mig, for så lærer jeg også lidt af det, de andre uden for mit eget kontor kan. Derudover er der også en del eksterne konsulenter på projektet, så jeg får også indblik i deres arbejde, og det udvider bestemt min horisont. Som studentermedhjælper kan det været svært at passe ind i projekter, fordi man ofte kun er på kontoret et par gange om ugen. Men netop fordi kommunen er så stor, er der mange længerevarende projekter, hvor alt ikke skal laves inden for en uge, hvilket giver gode muligheder for mig som studentermedhjælper. Jeg oplever, at jeg kan bidrage med noget værdifuldt til projekterne. Jeg synes generelt, at det er en god arbejdsplads med spændende opgaver og stor fleksibilitet”.